Универзална сала Скопје

Непосредно по катастрофалниот земјотрес во Скопје, во 1963 година, со отстранувањето на тешките последици и обновувањето на градот, започнала изградбата на Универзална сала, како трајно одбележување на хуманата акција на дарители од странство...

Фестивали

Skopje Light Festival

Skopje Light Festival

Фестивалот на светлината – SKOPJE LIGHT FESTIVAL e културно-општествен настан на кој уметниците преку најразлични светлосни инсталации и видео проекции поставени на различни локации низ централното подрачје на градот со своите светлосни перформанси им се промовираат на посетителите.

Бела Ноќ

Бела Ноќ

Манифестација „Бела ноќ“ традиционално се одржува во првата саботата од месец октомври на повеќе локации низ Скопје.
Скопјани и посетителите имаат можност да уживаат во изложби, проекции, поетски читања, перформанси, работилници …

Skopje Unplugged

Skopje Unplugged

Време е за музика, време е за создавање магични моменти во прекрасна атмосфера на зајдисонце, време е за "Skopje Unplugged".
25-06-2021